Център за деца и родители

София Йорданова

Завършва Право в България и Имиграционен мениджмънт в Барселона, Испания. Няколко години практикува имиграционно право в Кипър, но открива истинското си призвание в Катманду, Непал. През 2016 г. тя решава да замине там като доброволец, за да преподава английски език на деца от бедни семейства и в училища за деца в неравностойно положение. Там София прекарва голяма част от ежедневието си с будистките монаси от манастира в квартала Соямбунат, където и всъщност живее. 

Престоят й в Непал променя изцяло светогледа й. След прибирането си в България тя организира благотворителна изложба, с която подпомага възстановяването на манастира, разрушен частично след голямото земетресение през 2015, впоследствие придобива CELTA Cambridge certificate, завършва педагогика и работи като преподавател в различни езикови школи. 

В края на 2019, вдъхновена от дъщеря си Ева и от всички деца, с които работи, тя открива свое собствено място, а именно център за деца и родители „Green Apple”. За него казва, че „ й е топличко и мило като детско сърчице” и в него иска да вижда само усмивки – не само на децата, но и на техните родители и учители. 

Като бъдещи планове пред нея стоят докторантура и активна работа в сферата на емоционалното и социално обучение за деца.

Галина Кабаджова 

Доктор по психология и сертифициран психотерапевт, преподавател в СУ "св. Климент Охридски". Тя е основател на Analysing Minds - платформа за личностно профилиране и обучения. Нейната частна практика се фокусира върху индивидуална и фамилна терапия и работа с деца. 

Последните няколко години е била част от различни Европейски проекти, фокусирани върху младежката безработица, зависимостите и деца в неравностойно поведение. 

Тя специализира в работа с хора, преминаващи през проблеми във връзката и семейни такива, тревожност, депресия, стрес, промяна в начина на живот, траур и загуба, зависимости.

Нели Самуилова

Завършва „Поп и джаз пеене” в класа на прочутия доц. Ангел Заберски. Още по време на следването си в Нов Български Университет, започва професионалната си кариера като певица в Музикалния Театър Албена, с който има редица представления на малки и големи сцени из цяла България. След няколкогодишна пауза, през която става майка на две деца, започва да пътува на турнета в чужбина с различни музикални формации. Катар, Турция, Сингапур, Норвегия, Германия, Финландия, Швеция, Австрия, Унгария са само част от страните, в които е работила и изграждала кариерата си на поп и джаз певица. От три години Нели е и част от Музикална лаборатория за човека-хор на маестро Йордан Камджалов. 

Турнетата й продължават и до днес с ежегодишни месечни договори на американски круизни кораби, където работи с джаз пианист. 

Нели има слабост към мъничета и обожава да зарежда малките деца с магията, наречена Музика. Ето защо е част от екипа на „Green Apple”.

Дора Симеонова

Завършва Технически университет в София, факултет „Автоматика“. Работила е като инженер 7 години в системата на „Информационно обслужване“. След раждането на второто си дете завършва „Педагогика“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски. 

Предложението да работи в Националния дворец на децата идва случайно, но се оказва нейно призвание и вече много години се радва на заниманията си с деца и на подкрепата и доверието на много родители. Ученето чрез игра носи удоволствие, радост и удовлетворение както на децата, така и на нея.

Елена Стоянова 

Многообещаващ млад български режисьор. Нейните постановки на "Suor Angelica" и "Gianni Schicchi" откриват сезон 2016-2017 на Държавна Опера - Пловдив, а "Suor Angelica " печели престижната награда "Пловдив" в раздел Музика. 

Има практика във Виенската Щатсопера в продукцията "Parsifal " на Алвис Херманис, както и практики на Залцбургския фестивал, събирайки опит в продукции на Питър Селърс и Теодор Куренцис - "La clemenza di Tito" и Свен-Ерик Бехтолф - "Don Giovanni", "Le nozze di Figaro", "Cosi fan tutte". През 2017 работи като асистент-режисьор на Вера Немирова в нейната авторска опера "Die Katze Ivanka" на сцената на Baden-Baden Festspiele.

Завършва "Възпитание по метода Монтесори". За нея работата с деца дава много, но е и голяма отговорност. 

Творчеството и креативността са най-важните й подходи.Тези методи изграждат смели, готови да изпровизират и да следват мечтите си личности. И разбира се самата Елена обича да се забавлява и потапя в света на детското въображение.

Нейни класове са Drama& Theater workshop, немски език и Английската забавачка.

Д-р Диана Димова 

Завършва медицина през 2011г и е любима педиатърка на стотици деца. Започва да се занимава с фитнес и правилно хранене от 2007г . От 2009 г., след като завършва курс по Степ аеробика започва активно да се занимава с пилатес и групови тренировки. 

 

Има интереси в сферата на храненето и диететиката. Сега, след няколко години в майчинство, възобновява часовете си по Пилатес, Фитбол, Гимнастика за бременни, Гимнастика за мама и бебе.