Център за деца и родители

Курсове по  немски и френски език за деца 
от 3 до 5 и от 6 до 9 години
 

Немски език за деца от 3 до 5 и от 6 до 9 години

 

  • Продължителност: септември - май
  • Посещения: 2 пъти седмично
  • Присъствени и онлайн форми на обучение*

 

Система:  "Немски език със заека Ханс Хазе" 

 

"Немският може да бъде лесен ? Невъзможно!“ Колко пъти в живота си сте чували това твърдение? Системата "Немски език със заека Ханс Хазе" е система, разработена от Гьоте-институт за обучение на деца в детската градина и началните класове. Чрез кукли, песни, танци, креативни игри, театър и изработване на различни проекти, децата придобиват базисни познания по теми като цветовете, годишните времена, храната, празниците, животните, частите на тялото и пр.

 

Как протича едно занимание?

 

Ханс Хазе е родом от Берлин. Той идва при децата винаги със своя куфар, в който живее. Разказва им за своите приятели и роднини, които така много му липсват. Заедно с децата строи своя нов дом, украсяват го, майсторят и се впускат в различни приключения. Целта е по един развлекателен начин, чрез забавление и ненатрапчиво, децата да започнат да се изразяват и разбират немски език.

 

 

Френски език за деца от 3 до 5 и от 6 до 9 години

 

  • Продължителност: септември - май
  • Посещения: 2 пъти седмично
  • Присъствени и онлайн форми на обучение

 

Система:  FLE "Les Loustics"

 

С нищо не би могло да се сравни очарованието на френския език. Ние не само откриваме за децата цялата му красота, но също така, с помощта на приказки, песнички и игри, ги запознаваме с културата на Франция.

Езиковият курс "Френски за деца" е създаден на основата на съвременна методика - FLE "Les Loustics", където нашите малки ученици, заедно с френските приятелчета Алис, Лео и Маги се отправят на увлекателно пътуване в света на френския език и култура. Лесният и адаптивен подход на тази система е изпитан и одобрен от ученици и преподаватели в много страни. Заниманията се провеждат под формата на весела игра, в която заедно с френските приятели, децата усвояват лексика и придобиват основни познания по следните теми: числа, смятане, цветове, дните на седмицата, храна, облекло и т.н. По време на занятията те разговарят, слушат и пеят песни, рисуват, развивайки по този начин езиковия и творческия си потенциал.

 

***

 

Класовете се водят от висококвалифицирани преподаватели с богат опит в работата с деца в училищна и предучилищна възраст, а графикът на занятията е 2 пъти седмично по 45 мин. за деца от 3 до 5 години и 60 мин. за деца от 6 до 9 години

 

Цената на годишния учебен план  е 740 лв. за деца от 3 до 5 години и 840 лв. за деца от 6 до 9 години, с включен учебник и материали; Таксата се заплаща на две вноски - при записване на курса и в средата на учебната година.

 

*Присъствени и онлайн форми на обучение

Поради ситуацията с Ковид е възможно обученията да се провеждат в онлайн среда. Родителите, които не биха желали тази форма на обучение, ще могат да се възползват до 100% възстановяване на сумата, която са платили за избрания курс. Например, ако детето е посетило 2 урока, сумата за оставащите посещения до края на курса, ще бъде напълно възстановена.

                                                       

В Green Apple се стремим да изграждаме и затвърждаваме полезни навици у децата - да показваме уважение един към друг, да се изслушваме, да бъдем работливи, търпеливи, концентрирани, да искаме да научаваме все повече нови и интересни неща за света.

 

За повече информация, моля изпратете запитване. Ще се свържем с Вас възможно най-скоро!